10.13. 2013

Outfit - Creative project #2

festy1s_1.jpg

festy5s_1.jpgfesty2s_1.jpgfesty3s_1.jpgfesty6s_1.jpgfesty7s_1.jpgfesty8s.jpgfesty9s.jpgfesty10s.jpg

Photo: Burg Ákos
Make up: Kund Barbara (barbara.kund@gmail.com)
Dress: Sustik Kriszta

A kabátot, melyet viselek, Sustik Kriszta tervezte. A kollekciót, melynek ez az öltözék is része, azt elegancia és a vagányság jellemzi. Szinte az összes ruha impregnált anyagból készült, amely ihlette ezeket a darabokat.

A tervező Budapesten tanulta a szakmát a Rotschild Klári Ruhatervező Iskolában, majd rajz szakon tanult tovább Szombathelyen. Már a főiskola ideje alatt is szerveztek kiállítással egybekötött divatbemutatókat, és aktívan tevékenykedtek társaival. Abban az időben elsősorban fűzőket, darázsolt szoknyákat készített. Az anyaggal való kísérletezés, a felületek rusztikus kialakítása érdekelte. Nem az a tervező, aki leül, megrajzol valamit és elkészíti. Legtöbb esetben az anyagok, a pillanatnyi érzések ihletik ruháit. Nem tudatosan követ egy irányt, sokkal ösztönösebben születnek meg a végleges darabok.

A főiskola befejezése után Bécsben élt pár évig, ott elsősorban megrendelésekre dolgozott, készített esküvői és estélyi ruhákat, ritmikus gimnasztika dresszeket egy egyesületnek.

Miután hazatért, elkészítette legújabb kollekcióját, mely sokkal letisztultabb, mint eddigi darabjai, viszont ugyanúgy megmaradtak a felületekkel való kísérletezések. Nagy, ráncolt zsebekkel, hajtásokkal, érdekes megoldásokkal találkozhatunk. A tervező elmondása szerint, látásmódját, személyiségét teljes mértékben tükrözi a futurisztikus hatású kollekció. Szereti a kihívásokat, az érdekes és nem mindennapi feladatokat, ezért örült, amikor együtt dolgozhatott Alba Hyseni énekesnővel, akinek két koncertjére készített szetteket. Jelenleg is folyamatban van több együttessel való kooperáció, kiállításokon való részvétel is.

Egy ideje ismét Magyarországon tevékenykedik. Több projektet is szerveztek már a sminkes Kund Barbarával és a fotós, Burg Ákossal, akik közreműködtek ebben a sorozatban is. A csapat gyakran szervez közös fotózásokat, ahol nem minden esetben a ruhák hordhatósága a fő szempont. Szeretnek kísérletezni, új dolgokat kitalálni, érdekes helyszíneket felderíteni. A jövőben több művésszel, zenésszel is terveznek együttműködést közösen.


Sustik Kriszta ruhái, eddigi munkái hamarosan megtekinthetők készülő weboldalán: sustikkriszta.com.
De addig is csemegézhettek itt: http://www.facebook.com/SustiKKrisztA

Puszi, Festy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr235566850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása