03.13. 2016

Cukovy 2016 ősz/tél - Androgén kollekció

c10.jpg



c14.jpgc19.jpgc16.jpgc17.jpgc23.jpgc21.jpgc26.jpgc1.jpgc13.jpgc2.jpgc5.jpgc7.jpg





Cukovy 2016 ősz/tél
Androgén kollekció
A nőben élő férfi

 

Férfiasan öltöztetett nő, és nőiesen öltöztetett férfi, vagyis az androgén stílus – a divattervezők időről-időre visszatérő kedvence. A CUKOVY 2016 őszi/téli kollekciója azonban a szokásostól eltérően közelíti meg a témát.


Csukovics Brigitta tervező provokáció és a határok feszegetése helyett inkább a két nem egymást kiegészítő tulajdonságaira, egymásba olvadására fókuszál. Csábítóan nőies alapdarabokat, sziluetteket, lágy esésű anyagokat kombinál finoman megnyilvánuló, de felismerhetően férfias részletekkel.


"Az androgenitás egyre inkább jelen van az életünkben, ám nem feltétlenül külsőségekben nyilvánul meg"
– mondja a dizájner – "Legtöbbünk esetében inkább belső változásokat jelent, mivel nagyon eltérően látjuk a szerepeinket, mint az előttünk járó generációk. Úgy gondolom, bármennyire is elmosódnak a határok, a nők öltözködése megmaradhat lágynak, nőiesnek. Elég, ha épp csak utal rá a megjelenésünk, hogy férfiasnak tartott helyzetekben is önmagukra találunk. A 21. század egyik legizgalmasabb kérdése: hogyan, hol húzzunk határokat férfi és női minőségek között?"


Brigitta, a német dadaista művész, Hanna Höch kollázsaiból merítette az inspirációt. Höch képein visszatérő motívumként tűnik fel nő és férfi, egyetlen egységes lényként ábrázolva.


A CUKOVY új kollekciójának darabjai hangsúlyosan nőies stílusvonalat képviselnek: finoman aláomló anyagok, a derék és csípő ellentétes ívét kiemelő szabás jellemzi őket. Ám fokozatosan ragadják meg figyelmünket az androgén hatást keltő részeltek: egy aszimetriában megjelenő zakó hajtóka, egy élére vasalt nadrág… A pillanatokra felvillanó maszkulinitás aztán ismét eggyé válik az összképpel. Egymással harmóniában jelenik meg csábítás és tartózkodó önkontroll. 


A CUKOVY 2016-os őszi/téli kollekciója oversized kabátokat, női zakókat, ingruhákat és könnyed esésű ruhákat is bemutat. A merész kreációk luxus minőségű lézervágott bőrből, mohairből és mosott selyemből készülnek. Színeikben a fekete, csokoládébarna, metál rozsdaszín és a türkiz élénkebb árnyalatai dominálnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr808479764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása