04.28. 2017

SPECIALTY KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉGEK A NESPRESSO-TÓL: HAMAROSAN ÉRKEZIK AZ EXPLORATIONS KÁVÉKOLLEKCIÓ ELSŐ KIADÁSA






Limitált kiadású kávéőrlemények Laoszból és Kenyából


Az új Nespresso Explorations Limited Edition kollekció minden tagja izgalmas titkokat rejt. A sorozat első kiadásában a márka Laosz és Kenya ritkaságnak számító kávéit hozzák el a kávérajongóknak. Az újdonságok május 2-től egyediségük és kis mennyiségük miatt csak pár napig lesznek elérhetőek a kiemelt, budapesti Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon. Nem véletlen hát, hogy az új Explorations kollekció különleges terroir-okról származó kávéritkaságait a Nespresso szakértői is csak “elrejtett ékkövekként” emlegetik.

 

Az első: Explorations 1 Duopack

Az új kollekció első kiadása az Explorations 1 Duopack, amely két Limited Edition kávét tartalmaz: a Laos Bolaven Plateau és a Kenya Peaberry őrleményeket. Mindkét gondosan kiválasztott kávé olyan karaktert és ízvilágot kínál, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ám különböző értékeiket – ezért is párosítottuk őket össze egy csomagba. Mindkét termék Pure Origin kávé, vagyis alapanyaguk egy meghatározott régióból, s azon belül is egy bizonyos termelőtől, illetve termelőcsoporttól származik.

“Szerencsés vagyok, hogy bejárhatom a világot olyan kávék után kutatva, amelyek különleges és meglepő aromaprofilokat rejtenek. Ezeket a felfedezéseinket az Explorations sorozat bevezetésével szeretnénk megosztani vásárlóinkkal, megismertetve őket a kávéritkaságok lebilincselő történetével. Mindegyik Explorations őrleményünk izgalmas utazásra invitálja vásárlóinkat; olyan utazásra, ahol a rejtett értékeket felfedezve jobban megérthetik, mi is az valójában, amit annyira szeretnek a kávéban” – mondta az Explorations kollekcióról Shirin Moayyad, a Nespresso vezető kávészakértője.

 

LAOS BOLAVEN PLATEAU 

Laosz déli részén, a tengerszint fölött 1100-1350 méter magasan húzódó Bolaven-fennsík bőséges csapadéka, vulkanikus talaja és különleges páratartalma egyedi gabonás ízjegyeket és karakteres ízt kölcsönöz az itt termő kávénak.

A terroir-ban rejlő hihetetlen potenciált felismerve a Nespresso szakértői az itt termelt, nedves eljárással feldolgozott Arabica kávét választották ki arra, hogy keverési és pörkölési szaktudásuk segítségével a lehető leghatásosabban, mégis túlzott savasság nélkül érvényesítsék a kávé gabonás ízjegyeit. Így született meg ez az espresso, amelynek ízében felfedezhető az aranyló búza és a zöld növényi jegyek egyedisége. A kerek ízvilágú, kiegyensúlyozott savasságú Laos Bolaven Plateau a pirított gabona és a gyógynövények aromáit idézi.


Elkészítési mód:

Espresso (40 ml). Azt javasoljuk, hogy ezt a kávét elsősorban feketén fogyassza, mert profilja így fedezhető fel a maga teljességében, de tejjel, latte macchiato változatban is érdemes megkóstolni.

KENYA PEABERRY

A tipikus kávébabbal ellentétben a peaberry szemek alakja egy természetes mutáció miatt gömbölyded, mert a gyümölcsben nem kettő, hanem csak egy kávészem fejlődik. Ez a jelenség a világ kávétermésének alig 5 százalékánál figyelhető meg. A peaberry kávébabot különösen jól lehet pörkölni, mivel a gömbölyded szemek nagyon jól, egyenletesen pörkölhetőek.

A gondos kézi munkával szüretelt peaberry kávéhoz szakértőink olyan pörkölési profilt és megosztott pörkölési eljárást dolgoztak ki, ami kihangsúlyozza a kenyai kávé finom savasságának és gyümölcsös ízjegyeinek eleganciáját. Ez az aromás espresso igazán kellemes meglepetéseket tartogat, hiszen a kandírozott alma, a mazsola, a szeder és a ribizli ízeit idézi.

 

Elkészítési mód:

Espresso (40 ml). Azt javasoljuk, hogy ezt a kávét elsősorban feketén fogyassza, mert profilja így fedezhető fel a maga teljességében, de tejjel, latte macchiato vagy cappuccino változatban is érdemes megkóstolni.
 

Az Explorations 1 limitált kiadású, 20 kapszulát tartalmazó duopack világszerte várhatóan csak néhány napig lesz kapható. Magyarországon május 2-től megvásárolható az Andrássy úti, az Allee és az Arena Plazában található Nespresso Boutique-okban, valamint a MOM Parkban lévő Mini Boutique-ban, emellett megrendelhető online a www.nespresso.com oldalon és mobilalkamazásokban és a Nespresso Club ingyenesen hívható telefonszámán keresztül.

Az Explorations 1 Duopack ára (20 kapszula): 7 490 Ft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7312464371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása