05.17. 2017

Együtt a balatoni gasztro-világ legjava - Megjelent a Balatoni Gasztrotérkép 2017

6s.jpg


5s.jpg8s.jpg4s.jpg3s.jpg2s.jpg1s.jpg7s.jpg9s.jpg



Több, mint 60 vendéglátóhely, éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása. A kiadvány a magas minőségű, egész évben nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsíti, és segíti a tájékozódásban a gasztronómia iránt érdeklődő látogatókat, vendégeket. A készítők egész évben kiemelt balatoni kampányokat szerveznek, és markánsan képviselik a régiós összefogáson alapuló pozitív szemléletet.

 

Magas minőség, egész éves nyitvatartás és összefogás – ezek a Balatoni Gasztrotérkép legfőbb értékei. Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a rendhagyó térkép egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára az egész Balatont felölelő gasztro-iránytűvé. Korábban összesen három térkép jelent meg, kettő északi parti és egy déli parti változatban. Az összefogásban résztvevő vendéglátóhelyek száma két év alatt az ötszörösére nőtt, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett “szezon” meghosszabbításában is.

 

A szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, sörfőzde, pálinkakészítő, vannak köztük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni “zászlóshajók” és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedőek, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.

 

Az idei térképen már a teljes balatoni régió megjelenik. A készítők megőrizték az eddig bevált és szerethető grafikus arculatot, az eddigieknél még látványosabban megjelenítve a Balaton kiemelekedő minőséget képviselő vendéglátóhelyeit. Újdonság, hogy a térkép hátlapján lévő leírások a magyar mellett angol nyelven is szerepelnek, megcélozva ezzel a külföldi turistákat is.

 

A Balatoni Gasztrotérkép együttműködő partnere 2017-ben a MOL Nagyon Balaton: a térképek megtalálhatóak lesznek a májusban megjelenő országos terjesztésű MOL Nagyon Balaton Magazinban is. A partnerség megvalósulásával a kiadvány példányszáma a korábbiak hússzorosára nőtt, így az eddiginél sokkal több magyar és külföldi vendéghez, turistához, idelátogatóhoz juthat el a balatoni szolgáltatók jó híre.

 

Nagy öröm számunkra, hogy alig két év alatt ilyen látványos fejlődés mutatkozik meg a balatoni vendéglátásban, és ennyi remek szolgáltató várja egész évben a Balatonra látogatókat. A mi feladatunk az, hogy segítsünk partnereinknek abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, és minél többen induljanak útnak, és fedezzék fel a régió legjobb éttermeit, borászatait, vendéglátóhelyeit az év 365 napján.” – vallja Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája és alapítója, valamint Budavári Dóra, a kiadvány szerkesztője és társalapítója. 

A kiadvány ingyenes, magyar és angol nyelvű, elérhető a rajta szereplő szolgáltatóknál szerte a Balatonon, valamint a május végén megjelenő országos terjesztésű MOL Nagyon Balaton Magazinban, vagy egy gombnyomással letölthető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról is.

 

BALATONI GASZTROTÉRKÉP 2017

Résztvevő szolgáltatók abc sorrendben

 

Alsóörs Marina Hotel és Étterem

Balatoni Borok Háza és Kastélypince Étterem

Baricska Csárda

BL Yacht Club&Apartments

Bock Bistro Balaton

Bonne Chance Hotel és Étterem

Bonvino Borhotel

Borbarátok Vendéglő és Fata Pince

Bortársaság Balatonfüred

Carpaccio Étterem

Chateau Visz Kastélyszálló

Chianti Étterem

Csendesdűlő Szőlőbirtok

DiVino Balatonfüred

Dobosi Pincészet

Figula Pincészet

Figula Borbár

Fenyves Yacht Club Hotel és Étterem

Fészek Étel és Hotel

Friss Terasz

Gianpiero’s Étterem

Gyümölcs Wellness Központ

Hedon Sörfőzde

Hello Tourist Kert

Homola Pincészet

Horváth Ház Borgaléria

Hubertus-Hof Szálloda és Étterem

Istvándy Borműhely és

Élményközpont

Istvándy Birtok és Piknikbár

Jásdi Borterasz

Jásdi Pince

Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotéka

Kredenc

Kreinbacher Birtok

Kishableány

Kisfaludy Ház Étterem és Borterasz

Kristinus Borbirtok

Káli Art Inn

Kővirág Étel-Ital-Ágy

Laposa Borterasz

Mala Garden Deign Hotel and Restaurant

Malackrumpli Bisztró

Morzsa Bisztró

Neked Főztem Gasztrokocsma

Neked Főztem Grill

Nyári Pince

Óbester Panzió

Paletta Balatonboglár

Paletta Bisztró Keszthely

Pláne Badacsony Borterasz

Pántlika Pincészet és Porta Étterem

Páskom Cottage

Sabar Borház

Sparhelt Bistro

Sáfránkert Vendéglő

Szászi Birtok

Szent Donát Birtok

Tagyon Birtok

Terazza Bistro Bar

Tihanyi Piac Placc

Váli Fogadó

Villa Gréta Cukrászda

Villa Vitae

Zala Springs Golf Bisztró

Zelna Borászat

Zománc Bisztrócska

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr2212512379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása