10.25. 2017

Nespresso és az újrahasznosítás

42.jpg


2s.jpg3s.jpg1s.jpg



Sziasztok,


A hulladék újrahasznosítása egy alapvető törekvés a környezetvédelem területén, méghozzá olyan, amihez mi, hétköznapi emberek is hozzájárulhatunk. Belegondoltatok már, hogy miután elkészül a kedvenc kapszulás kávétok, mi történik a kapszulával? A legtöbb esetben a használt kapszula már csak hulladék lenne, amit az emberek a szemétbe dobnak.


Ez az oka, amiért a Nespresso egy egyedülálló szolgáltatást indított: a használt kapszulákat összegyűjthetitek egy - szintén újrahasznosítható – tasakban, amit a kávétokat házhoz szállító futár ingyenesen elvisz, hogy aztán újrahasznosíthassák őket. Ezért is készülnek a Nespresso kapszulák alumíniumból, mert azon túl, hogy tökéletesen megőrzik a kávé frissességét, korlátlan alkalommal újrahasznosíthatók. Így a kapszulákból a legkülönfélébb alumínium tárgyak, a kávézaccból pedig komposzt készül.


Ez egy igazán kényelmes és hatékony rendszer: a kávé házhoz jön, a használt kapszulák pedig a legmegfelelőbb helyre kerülnek anélkül, hogy ez a fogyasztó különösebb erőfeszítésébe kerülne.


Nekem is van itthon Nespresso kávégépem, a szelektív gyűjtést pedig fontosnak tartom, ezért én is mindig készülök egy jóadag használt kapszulával a futárnak : -)


Puszi, Festy


Sponsored post

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4713083984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása