05.10. 2018

Beszámoló a Budapest Central European Fashion Week eseményeiről

budapestfashionweek-s.jpg



14.jpg13.jpg15.jpg16.jpg12.jpg9.jpg7.jpg8.jpg6.jpg5.jpg4.jpg2.jpg1.jpg3.jpgnubu1-s.jpg11.jpgsarman-nori2-s.jpg10.jpg



Sziasztok,


Ez a blog poszt egy abszolút rendhagyó poszt, mivel ez az első alkalom, hogy a budapesti divathétről - hivatalos nevén Budapest Central European Fashion Week - számolok be nektek.
 
Minden évben izgatottan várom az itthoni legrangosabb divateseményt, ami most már hagyományteremtően, minden évben két alkalommal kerül megrendezésre.
A mostani alkalom viszont extra meglepetést tartogatott számomra, mivel most először kértek fel hivatalos divatnagykövetnek, amit rendkívüli megtiszteltetésnek éltem meg.
 
A BCEFW eseménysorozat hivatalosan április 26-án az Ybl Palotában megrendezett exkluzív vacsorával vette kezdetét. 
Ide a díszvendégek, a szakma nagyjai, a nemzetközi bloggerek valamint a sajtó kaptak meghívást. Igazi barokkos hangulatot idéző teríték fogadott minket az épület elegánsan kialakított belső udvarán. Az este folyamán ízletes ételeket fogyasztottunk és jókat beszélgettünk kétségtelenül megalapozta a Budapest Central European Fashion Week hangulatát.
 
A nagyközönség és a szakma számára másnap kezdődtek a programok a Várkert Bazárban. A helyszín választás hibátlan volt, tágas terek lehetővé tették a magas érdeklődőszám kényelmes részvételét. A hatalmas előtérben magyar kiegészítő-tervezők munkáit tekinthette meg a nagyérdemű. Szebbnél szebb ékszereket, táskákat, szemüvegeket illetve cipőket is lehetet találni a kínálatban.
 
A fő támogató lévén a Mercedes Benz egy külön VIP részt alakított ki vendégeinek, itt csakúgy hemzsegtek a külföldi és magyar hírességek. 
A sajtó szobában (Press Room) folyamatosan készültek az interjúk a tervezőkkel, itt a riporterek a show sikeréről, a kollekcióról és egyéb kulisszatitkokról faggatták őket divatbemutatójuk után. 
A nemzetközi sajtó is képviseltette magát, külföldi bloggerek közül Romániából érkezett kedvenceim - Fabmusealina és Fabmusediana - is részt vettek az az eseményen. Velük már egy ideje személyesen is ismerjük egymást, mivel ők is a Chanellel dolgoznak együtt.
 
Egyik nap sikerült a backstagebe is bejutnom, ahol testközelből láttam, hogyan készítik elő a modelleket a showkra. Nagy volt a nyüzsgés, mindenki izgatott volt, készültek a selfik a frizurákról és sminkekről. Összehangolt profi munka folyt, ami meg is látszódott a végeredményen. A hajkoronák felelőse Kevin Murphy csapata volt, a sminkek elkészítéséről pedig a L’Oréal stábja gondoskodott.
 
A kifutó különleges módon lett kialakítva két félkör alakban vonultak körbe a modellek, aminek köszönhetően még közelebbről vehettük szemügyre a kollekciókat. Ráadásul az a megtiszteltetés ért, hogy Csalár Bencével együtt az első sorból követhettük az eseményt.
 
Természetesen blogger társaimmal együtt én is magyar tervezők ruháiban jelentem meg az eseményen. Tudatosan más-más stílusú darabokat válogattam össze Sármán Nórától és a Nubutól, amiket Alma Abonyi és Nini Molnar táskákkal dobtam fel. Ha kíváncsiak vagytok rá az Instagrammon meg tudjátok nézni. (A posztokhoz felraktam a ruha krediteket is.)
 
Bár estére meglehetősen elfáradtam, minden percét élveztem a Budapest Central European Fashion Weeknek. 
Most jöttem haza Berlinből az OMEGA óra exkluzív eseményéről, ahol a világ minden részéről érkeztek influncerek, újságírók és még ott is emlegették, hogy milyen színvonalas fashion week volt Budapesten. Már majdnem 10 éve írom a blogomat, figyelem a divatot és nagyon jó érzés, hogy ez idő alatt mennyit fejlődött itthon a szakma.


Puszi,
Festy


Szponzorált poszt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6413998902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása