05.14. 2018

Nora Sarman and Nobu fashion show at the BCEFW

4_1.jpg



7_1.jpg1_1.jpg2_1.jpg3_1.jpg6_1.jpg5_1.jpg8_1.jpg9_1.jpg13_1.jpg10_1.jpg12_2.jpg14_1.jpg15_1.jpg16_1.jpg11_1.jpg


Sziasztok,


Sokat meséltem nektek előző posztomban a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) alatt szerzett élményeimről, amik közül most két divatbemutatót szeretnék kiemelni, melyek számomra nagy kedvencek voltak.

Előzőleg említettem, hogy két magyar márkától/tervezőtől választottam ruhát - Sármán Nóri és a Nubu - így nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz az új kollekciójuk. Természetesen nem kellett csalódnom, imádtam mindkettőt.

Sármán Nóriról minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő ‘A' magyar csipkeruha tervező. A BCEFW-n bemutatott vadonatúj kollekciója hozta a tőle megszokott stílusjegyeket. Finom nőiesség, romantikus elegancia, kidolgozott részletek. A lehelet csipkék mellett markáns szerepet kapott a tüll is, a sifon alapokhoz, a végeredmény pedig egy könnyed, légies kollekció, ahol a színek sem szorultak háttérbe. A klasszikus fehér és különböző árnyalatai mellett a fekete, a tűzpiros és bordó is megjelent. Szerethető kollekció, ahol Nórinak megint sikerült meggyőznie arról, hogy egy menyasszonyi ruha lehet kényelmes is. A szabásvonalak lehetővé teszik viselőjének szabad mozgását, ami óriási előny, főleg, ha a nagy napon nemcsak gyönyörűek, de fesztelenek is szeretnénk lenni.

Mi is jut eszembe a Nubu márkanév hallatán? Ha pár szóban kellene jellemezni, akkor a hordhatóság, praktikum, és a hétköznapi sikk a legfőbb ismérvei a Nubu brandnek. A BCEFW-en látott kollekció csak megerősített abban, hogy miért kedvelem a brandet. Garam Judit és Kovács Adél a Nubu tervezőpárosa Bak Imre festőművész munkáiból merített ihletet. A kollekció mintáiban visszaköszönnek a művész geometrikus struktúrái, ezzel újraértelmezve a 60-as 80-as évek klasszikus darabjait. Mai, friss, de mégis érződik a jó értelemben vett hagyományos trendvonal. A különböző darabok variálhatósága, pedig észbontó csakúgy, mint a vegyítés végeredményeinek különbözősége. Összességében egy jól átgondolt, tudatosan felépített kollekció került bemutatásra, ahol szinte mindenki megtalálhatja a saját stílusának megfelelő darabot.

A bemutatók minden pillanatát élveztem. Öröm volt látni minden egyes outfittet.


Puszi,
Festy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6213999130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása