12.10. 2012

MESÉS KARÁCSONY – Környezettudatos divattervezők programja3 NAP. 3 HELYSZÍN. 3 PROGRAM. 1 TÉMA
Közösségépítő program és REmese csereprogram előzetes rendezvény
Szakmai előadások, Ötletpiac és Party (design & média témakörben)

A Mesés Karácsony egyedülálló programsorozat, melynek célja a hagyományok megélése környezettudatos módon. A rendezvény célközönségét elsősorban a környezettudatosan gondolkodó és a magyar mesevilág iránt érdeklődő kreatív fiatalok és a gyermekek jelentik, azonban a megszólítani kívánt tágabb célcsoport a társadalom 6 és 55 év közötti rétege.

A Mesés Karácsony című háromnapos eseménysorozat kiemelkedő programja a REmese által kiírt divattervező pályázat döntős alkotásainak bemutatása. Ezeket a gyermekruha kollekciókat a pályázat címéről Vándor Meséknek neveztük el, melyek a népmesék világából merítettek ihletet, és újrahasznosított anyagokból készültek. Ezen felül további események a fiatal kreatívok számára megrendezett szakmai előadások, ötletpiac és a gyermekprogramok lesznek.

A Mesés Karácsony jó alkalom az ismerkedésre és a tapasztalatcserére, és valljuk be: mi sem szebb, mint egy kreatív program keretén belül közösen zárni az évet.

RÉSZLETES PROGRAM

1. nap
Szakmai Nap
(2012.12.14. péntek, 13.30)
Vam Design Center (Király u. 26.)

A REmese évzáró programjaként, mintegy összefoglalásképpen kíván újabb lehetőségekkel és ötletekkel kedveskedni azoknak a kreatív fiataloknak, akik felismerik a környezettudatos alkotás üzenethordozó szerepét, és kíváncsiak azokra az új ötletekre, amelyeket a szakemberek által vehetnek birtokba. Mindemellett a Mesés Karácsony kiváló alkalom arra is, hogy a REmese 2013. évi csereprogramja iránt érdeklődők betekintést nyerjenek a következő év programmenetébe.

Téma: Vándor Mesék - a környezettudatos alkotás analógiái
Előadók: Mentor Ház: Csisztu Zsuzsa, Görög Zita, Tallós Rita; Bojár Iván András művészettörténész; Vincze Miklós kurátor, Igazgató Vam Design; Tatai Tibor grafikus formatervező; Divatbloggerek: Beango, Smize Divat, Csalár Bence, Festy in Style; REmese

13.30 - REmese - A környezettudatos gyermekdivat-tervezés üzenetközvetítő ereje
14.00 - Tatai Tibor – A népmesékből keletkezett design
14.30 - Bojár Iván András - Öko-design és Budapest
15.00 - Magyarország legnépszerűbb divatbloggerei nyilatkoznak arról, hogy mennyire foglalkoztatja Őket a környezettudatosság
15.30 - Kávészünet
15.55 - Vincze Miklós - Sikeres kreatív projektek receptjei
16.15 - Mentor Ház (Csisztu Zsuzsa, Görög Zita, Tallós Rita) - Tehetségkutatás felsőfokon, személyre szabott tanácsadás fiatal tehetségeknek

A Szakmai nap főtámogatója: Vam Design Center


2. nap
Mesés Karácsony (2012.12.15., szombat, 15.00)
Pesti Mese Étterem és Klub (1063 Budapest, Szív u. 23., a Kodály köröndnél)

Főleg a kicsiknek szentelt kreatív nap, de ezen a napon kiderül, kik azok a pályázók, akik részt vehetnek a 2013. évi Nemzetközi Csereprogramon

A program tartalmából:
Gyermekdivat bemutató / A REmese által kiírt pályázat döntős gyermekruha kollekcióinak bemutatása és zsűrizése.
Gyermekprogramok, játszóház: 
Mocorgó Bábos Gyermek Torna
Játékos Zene Tóvaj Ágnes Előadásában
Arcfestés Mikkával
Mesemonda
Újrahasznosított Karácsonyi díszek: műhelyfoglalkozás a kicsik számára
Izgalmas nyereményjátékok a REmese divattervezőinek felajánlásával, a legkisebbek örömére. 

3. nap
Kreatívok Napja – Ötletvásár és Parti (
2012.12.16, vasárnap, 17.00-23.00)
EME Székház (1056 BP, Molnár u. 5., Erzsébet híd pesti hídfő)

Ahol divattervezők, designerek, iparművészek és más kreatívok találkoznak a szakma pártolóival (divatbloggerekkel, a szakmédiával és műkedvelőkkel).

Programok:
- Ötlet Vásár – Bármelyik kreatív fiatalnak (legyen akár divattervező, formatervező, stílustervező, iparművész, sminkes, fotós, képzőművész) lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra, így a névjegykártya kötelező, a portfolió ajánlott. Mi meghívjuk a divatbloggereket, divatbutikok tulajdonosait, szakmédiát és téged, divatkedvelő érdeklődőt.
Ami található a helyszínen: 
Szépségápolás (ki is próbálható ingyenesen) 
Élő Zenegép Tóvaj Ágnes jóvoltából
Környezetbarát design ajándékok vására; 
Büfé/ Smoke Cafe & Restaurant; 
Tombola játék értékes nyereményekkel: Wellness hétvége a 4 csillagos Hétkuti Wellness Hotel és Lovaspark jóvoltából (Mór);
Élőzene és DJ. 

A party kezdete: 19.00 óra
DRESS CODE: a partin legalább egy ruhadarab, vagy kiegészítő újrahasznosított legyen.

A részvételi szándékot kérjük előre jelezni e-mailben: remesemail@yahoo.co.uk (kérjük a név és a foglalkozás feltüntetését)

Főszervező: Újrahasznosított Mesék Társasága (REmese) az Erdélyi Magyarok Egyesülete által (Magyarország)
Partnerek: KMDSZ (Kolozsvári Magyar Diákszövetség) - Románia; Doproprajnost’ o.z. / Jóindulat PT. – Szlovákia

Az események támogatója: Budapest Bank
Szakmai programok főtámogatója: Vam Design Center
Média Partnerek: Magyarországi Divatbloggerek közössége (Beango, Smize Divat, Festy in Style, Csallár Bence), PR Herald, Tollal.hu, Mentropia.hu, Erdély.ma, Art Active.
További Partnerek: Király utca-Design utca Klaszter, Pesti Mese, Szeretem Budapestet Egyesület, Mocorgó, Mentor Ház Tehetséges Fiatalokért, Smoke Cafe&Restaurant, Hétkuti Wellness Hotel és Lovaspark, Mór
Programok helyszíne: Budapest
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr735473010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása