02.27. 2013

Interjú Tisza Viktóriával a PHAIDRA tervezőjével








Fotó: Pejkó Gergő
Smink, haj: Kiss Csilla 
Modell: Vivien (Art Models) 
Videó: Spengler László 
Styling: Tisza Viktória






Hol tanultál?
Közgazdasági egyetemet végeztem, marketing szakirányon Miskolcon, emellett egy pár évet tanultam építésznek a BME-n.


Hogyan kerültél közel a divathoz?
Igazából mindig is érdekelt, sőt egyértelműen a terveim között szerepelt, hogy lesz saját divatmárkám, de valahogy mégsem tanultam ebben az irányban tovább. A vizualitás, a tervezés iránti készség az megvolt bennem, emellett megtanultam kézzel horgolni és először ebből az irányból közelítettem, évek óta készítettem magamnak horgolt ruhákat, a kollekciómban ugyan most még csak kisebb arányban szerepelnek ilyen darabok, de a jövőre nézve számítani lehet többre is. A fürdőruha tervezés pedig a különlegessége miatt vonzott és talán az itthoni válaszékbővítés is szerepelt a célok között. Persze ennek a mély szakmai részében nem igazán volt tapasztalatom, de szerencsére kerestem és találtam segítséget először a kivitelezéshez majd a tanuláshoz. 


Mikor indítottad a saját divatmárkádat?
Tavaly nyáron. 


Honnan merítesz inspirációt?
Az első kollekció fürdőruháit az '50-es, '60-as évek nőideálja, és divatvilága ihlette, ebből a korszakból inspirálódtam, bár nem ebből indultam ki, hanem az elgondolásaim és vágyaim vezettek ide vissza. A fő koncepcióm annyi volt, hogy nagyon nőies és nagyon sikkes dolgot szeretnék, de nem a hideg elegancia jegyében, hanem szerettem volna belecsempészni egy kis romantikát, amihez úgy éreztem a rózsaminta a tökéletes. Ezek vezéreltek az anyagválasztásban, de volt hogy megfordult a folyamat, volt olyan darab, ami azért született, mert találtam olyan anyagot, amit nem is kerestem, de megihletett.


Milyen típusú ruhákat szeretsz?
Szeretem a finom, könnyed, játékos, nőies, de nem hivalkodó ruhákat. De vannak olyan napjaim, amikor szeretek kimondottan eltűnni a tömegben a tinis, laza, színtelen szereléseimben.


Mik a jövőbeli céljaid?
Szeretnék egyre fesztelenebbül tervezni. Szeretnék kevésbé támaszkodni már létező megoldásokra és inkább már alapjaiban eltérnék az eddig megszokottaktól. Ez persze egy tanulási folyamat számomra is. Eddig csak azt a követelményt támasztottam magammal szemben, hogy nagyon magas minőségi színvonalú, és itthon kevésbé elérhető elegáns fazonokkal állítsak össze kollekciót, a jövőben azonban már teljes mértékben egyedivé szeretném tenni az egyes darabokat akár szokatlan újításokkal, merész technikai megoldásokkal. Emellett nagyobb arányban szeretném szerepeltetni a kézzel horgolt darabokat, mert ezek nem hagyományos összeállítására számos ötletem van.


Ha valakinek nagyon megtetszettek az alkotásaid, akkor hol tudják beszerezni?
Jelenleg a webshop-omon keresztül lehet rendelni a www.phaidra.hu címen. Emellett rendszeresen kint leszek a WAMP kapcsolódó vásárain, a WAMP Vintage-en és Fashion-ön, márciustól megtalálható leszek a WonderLab-ben, valamint hamarosan megnyílik egy kis showroom-om, amelynek a részleteiről a weboldalamon lehet majd tájékozódni. Szeretettel várok mindenkit.
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr725472922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

häjni 2013.03.01. 00:29:59

OMG szerintem en szerelmes lettem ebbe a furdoruha kollekcioba!!!

Festy 2013.03.01. 14:16:20

Nekem is szerelem volt... Nagyon stílusosak. Én még bodynak is eltudám nyárra képzelni egy rövidnacival. :)

häjni 2013.03.03. 23:07:51

Valóban. Már el is képzeltem magam, amint az egész napos sváros trandolás után a francia tengerparton csak felkapok egy rövidnacit a PHAIDRA fürdőruhámra, és irány a város :))))

Anonymous 2013.03.07. 21:33:44

Ӏf some one needs to be updated with newеst technοlogies therefore he
must be visit this wеb page and be up to ԁate all
the timе.

My blog pоѕt - odzież damska
süti beállítások módosítása