06.05. 2015

A magyar „Oil’s creed” csapat második helyen végzett a MOL-csoport 2015-ös Freshhh versenyén

img_4378.JPG


img_4253.JPGimg_4379.JPGimg_4246.JPGimg_4380.JPG

Sziasztok!

Múlt héten egy izgalmas természettudományi versenyről blogolhattam, a MOL-csoport 2015-ös Freshhh döntőjéről. A Facebookon és az Instagramon már láthattatok róla képeket, és videókat a Snapchaten. Mindig is közel állt a szívemhez a természettudomány és azon belül is a földrajz és geológia. Kiskoromban fanatikusan gyűjtöttem az ásványokat és több száz darabom volt otthon. Imádtam az ásvány meghatározást, hogy melyik milyen fajta. A későbbiekben nem is volt kérdés, hogy az ELTE Természettudományi Karán akarok majd tanulni. Így lettem végül térképész és geoinformatikus. :)


Most szeretnék nektek pár szót írni erről a neves eseményről:
A MOL-csoport kihirdette a Freshhh verseny győzteseit. A budapesti élő döntőben 2210 nemzetközi csapat öt legjobbja mérte össze tudását. A Prágai Gazdaságtudományi Egyetem és a Cseh Műszaki Egyetem háromfős, „Just Ask Siri” nevű csapata nyerte a Freshhh nemzetközi online versenyt 2015-ben. Vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalatként a MOL-csoport folyamatosan keresi a legtehetségesebb fiatalokat az olaj- és gáziparon belül.

2015-ben az élőben megrendezett döntőbe került öt csapat a „Chunters”, a „Decore”, a „Just Ask Siri”, az „Oil’s Creed” és az „Upright Solutions” volt Horvátországból, Szlovákiából/Csehországból, Magyarországról, Oroszországból és Szlovéniából. A vegyészettől kezdve a matematikáig terjedő különféle tudományos területekről érkező diákoknak különböző életszerű kihívásokkal kellett szembenézniük a verseny három fordulója során. A semmiből kellett felépíteniük egy új olajvállalatot, és olyan kutatás-fejlesztési projektekkel kapcsolatosan kellett döntéseket hozniuk, amelyek gazdag lelőhelyek felkutatását, különböző termékek gyártásával foglalkozó finomítók építését és a legjövedelmezőbb termékpaletta kialakítását célozták meg. A legjobb három csapat tagjai számára pedig felkínálták annak a lehetőségét is, hogy a MOL-csoportnál kezdjék el karrierjüket. 

Az első díjat a Prágai Gazdaságtudományi Egyetem és a Cseh Műszaki Egyetem „Just Ask Siri” nevű csapata kapta (Filip Biznár, Jakub Kubis és Petr Boros). „Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy sikerült megnyernünk a 2015-ös Freshhh versenyt. Most már mindannyian látjuk, hogy kifizetődött a versenybe fektetett rengeteg idő és erőfeszítés. Ez a kihívás bebizonyította számunkra, hogy megfelelő összpontosítással, kritikus gondolkodással és kemény munkával jelentős eredményeket lehet elérni” – mondta a győztes csapat.

Az „Oil’s Creed” nevű csapat lett a második a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem képviseletében, a harmadik helyre pedig a Ljubljanai Egyetem Kémiai és Vegyi Technológiai karának „Decore” nevű csapata futott be. A Freshhh program jól illeszkedik a MOL-csoport vállalati stratégiájába, miszerint a legtehetségesebb fiatalokat kívánja megtalálni innovatív, díjnyertes tehetségkutató programjai révén. 

A Freshhh programmal kapcsolatos további információ a következő helyeken található: www.freshhh.net és https://www.facebook.com/molfreshhh

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr787526030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása