12.21. 2015

Bacardí Legacy Cocktail Competition

bacardi-2463.jpg



bacardi-1614.jpgbacardi-2070.jpgbacardi-2064.jpgbacardi-2077.jpgbacardi-1832.jpgbacardi-1838.jpgbacardi-2353.jpgbacardi-2360.jpgbacardi-2423.jpgbacardi-2433.jpgbacardi-2457.jpgbacardi-2469.jpgbacardi-2611.jpgbacardi-2613.jpgbacardi-2570.jpgbacardi-2652.jpgbacardi-2748.jpgbacardi-2718.jpgbacardi-2635.jpg

 

Sziasztok!



Pár hete egy nagyon rangos koktél verseny vendége lehettem és posztolhattam onnan, amit előszőr rendeztek meg Magyarországon. Ez nem más mint a Bacardí nemzetközi koktélversenye, ahol a bártender szakma legjobbjait keresték. A Bacardi Legacy Cocktail Competition 2008 óta rendezik meg a világ számos pontján, idén már 35 ország vesz részt a megmérettetésen. A verseny tétje óriási, hiszen a san franciscói világdöntőn legjobbnak választott koktél helyet kap a nagy Bacardí klasszikusok között, elkészítője pedig világhírnévre tehet szert. Addig még vár néhány feladat a versenyzőkre, hogy bebizonyítsák, a professzionális koktélkészítés mellett kellő rátermettséggel is rendelkeznek.


A tapasztalt szakemberekből álló zsűri a magyarországi elődöntőre 30 bártendert választott be.  Közülük Koroknai Klára, a Mobilkoktél tulajdonosa, Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi nagykövete, Urbán Bence, a Bacardí regionális marketing vezetője és Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa választotta ki azt a 6 mixert Schök Norbert, Bednárik Nikoletta, Horváth Zsolt, Varga Krisztina, Metzger László, Kovács Dániel), akik részt vehetnek az országos döntőn, és akik közül egy San Fransiscóban is bizonyíthat.


Az elődöntő során a versenyzőknek a saját koktéljuk mellett a tökéletes Daiquiri-t is el kellett készíteniük bizonyítva ezzel, hogy a kreativitásuk mellett a Bacardí klasszikusokat is jól ismerik. A 6 nyertes koktél alapanyagai a Bacardí Carta Blanca és a Bacardí Carta Oro rumok voltak, emellett a versenyzők jellemzően gyümölcsös hozzávalókat használtak, de az összetevők között olyan különlegességeket is találhatunk, mint a zellersó vagy a csillagánizs. 


A versenyzők a februári országos döntőig sem tétlenkednek. A következő hónapokban minden kreativitásukra és szakértelmükre szükség lesz, ugyanis a Bacardí Legacy verseny részeként meg kell ismertetniük koktéljukat a nagyközönséggel. Február végén pedig a Bacardí egy exkluzív rendezvény keretén belül újabb megmérettetés elé állítja a 6 döntőst, innen már csak a hazai verseny legjobbja juthat tovább. A magyar győztesre élete egyik legnagyobb kalandja vár, hiszen részt vehet az áprilisi világversenyen San Franciscóban. Itt már csak rajta múlik, hogy megszerezze a Bacardí Legacy Cocktail Competition legjobbja címet, koktélja pedig a Bacardí örökség részévé váljon.


Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen nagy ütemben fejlődik Budapesten a vendéglátás és ezzel együtt szuper bárok és mixerek nőnek fel nemzetközi szintre. Már nagyon várom a februári döntőt, hogy ki fogja képviselni Magyarországot a világversenyen! :)



Puszi, Festy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr348188630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása