11.09. 2014

Printa AWARE AW 14/15 Broken

festy2s_4.jpg


festy1s.jpgszurkecsoport-s.jpgprintakockas-s.jpgDSC_0116kf-s.jpgfesty3s_4.jpgfesty4s_2.jpg

Aware AW14/15 “Broken”

A téli kollekció alapanyagai között pamut pulóverek, pamut pólók és férfi ingek mellet vintage terítők, vintage kendervászon és farmeranyagok találhatóak. Idén sok hulladék anyagot használtunk fel, ipari hulladék kiselejtezett textileket melyek valamilyen hibából nem kerültek forgalomba. A téli kínálatunk kötött kollekcióval bővűlt, melyet egy környezetbarát ipari hulladékból készült pamut fonalból kötöttük. A táskáinkat a bőrkabátok mellett egy speciális textilhulladékból készült ipari nemezből készítjük.

A “Broken” névre halgató kollekció a már védjegyévé vált geometriai mintákkal egészül ki, melyekben törött mintázat fedezhető fel. A “Broken” a hulladékra utal, ugyanis az emberek hajlamosak hulladéknak tekinteni mindent ami eltört, elszakadt vagy elhasználódott. Mi a hulladékban az értéket látjuk, olyan értéket amivel az új forrásokat (resources) és a vízhasználatot tudjuk csökkenteni, és a fentarthatóságot növelni. Ezért a “broken” egy új esztetikára, a selejt, hulladék esztetikára épül.


Aware ökó kollekció

A Printa 2014-­‐től elindította az Aware márkát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alternatív anyaghasználatra és a “slow fashion”-­‐re. Az öko szemlélet és újrahasznosítás beépül a tervezés -­‐ olykor látható, olykor láthatatlan -­‐ alapértékei közé.

A Printa tervezője, Majoros Zita upcycling alapelvet követve a régi textileket átfesti, átszabja, egyedi nyomattal látja el és új, különleges darabokat hoz létre.
Az alapanyagok között pamut pólók, férfi ingek, pulóverek, farmerek, férfi nadrágok találhatók, valamint különlegességek is, mint vintage textilek, orvosi köpenyek vagy régi fellépőruhák.

Az Aware Apparel darabjai bőrkabátból készült táskakollekcióval egészülnek ki.
A kollekció minden termékére jellemző az egyszerűség és a hordhatóság. A finomra hangolt színátmenetek vagy absztrakt kopott nyomatok, melyek a kollekció védjegyei, egyedi hatást keltenek.
Az alapanyagként használt ingeken, farmereken talált gombok, zsebek, valamint varrások megtartása és integrálása az új ruhákba jellemzik a kollekciót, ezzel erősítve a „used look” karakterét.

Az Aware öko kollekció tervezését mindig az anyagválasztás befolyásolja. Egy fordított folyamatról van szó – az újrahasznosított anyagokból készült daraboknál az anyag felkutatása, beszerzése a kollekció megalkotásának az első szakasza. Csak utána következik a tervezési folyamat -­‐ mit is lehet kihozni a meglévő alapanyagokból.

A kollekció a budapesti Printa üzleten kívül Ausztriában is megvásárolható a Printa Wien-­‐ben, mely a bécsi VII. kerület szivében található.

Facebook.com/awarebyprinta, printa.hu/aware

Fotós: Hajas Orsolya
Modelek: Edina (OMG), Barbi (GEM) , Festy
Smink: Szabina A. Nagy, Angelle Makeup    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr306855579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása