11.14. 2011

Gyertek a Fashion Video Festivalra!




Ismét nemzetközi Divat Rövidfilmes Fesztivál kezdődik Budapesten!

November 22 és 26. között, immáron másodszor kerül megrendezésre az egyik legrangosabb hazai divatesemény. A Fashion Video Festival rövidfilmes versenyprogramja a hazai divatszakma egyik legfontosabb megmérettetése. A több művészeti ágon és médiumon átívelő komplex eseménysorozat egy héten keresztül kínál látnivalókat, szakmai kerekasztal beszélgetéseket és konferencia előadásokat mindazoknak, akik a kísérleti film, a kortárs vizuális reprezentációs eszközök, a divat design vagy a divat, mint kulturális entitás iránt érdeklődnek.

A fesztivál különlegessége emellett az is, hogy Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként a hazai divat megmutatását és megmérettetését elsőként helyezi nemzetközi kontextusba. A fashion video új műfajának legfontosabb külföldi képviselőit, mint Andreas Waldschüetz, vagy a divatvideó műfajának egyik létrehozójaként tisztelt Jason Last, nem csupán részt vesznek az eseményen, de saját filmjeik bemutatása, konferencia előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a versenyfilmek zsűrizésében is részt vesznek. Magyarországra érkeznek a Not just a label, Európa legnagyobb független designereket tömörítő online platformjának vezetői is, Stefan Siegel és Harry Weiler is.

A Fashion Video Festival szervezőinek célja, hogy a kiváló színvonalon alkotó, de még mindig feltörekvőben lévő hazai divat résztvevői és alkotói (divattervezők, videóművészek, fotósok, stylistok, make-up artistok, hair-stylistok stb.) közül, egy valóban nemzetközi szintű versenyen választódjék ki a legtehetségesebb formáció, amely a Power Power Fashion Film Productions-al közösen elkészítheti a GLAMOUR magazin 2012-es image videóját.

A nov. 22. és 23-án levetített versenyblokkokat mindkét napon inspirációs vetítések zárják, ahol a '80-as, '90-es évek hazai filmművészetének olyan kultikus alkotásait vetítik majd, amilyen az Eszkimó asszony fázik, a Holnap érdeklődés hiányában elmarad, vagy a Diorissimo.

A versenyprogram mellett, a FVF november 24-én Japán jótékonysági napot tart. Az aznapi jegybevétel jelentős részét a Japán természeti katasztrófák által sújtottak megsegítésére utalják. A japán fashion videók vetítése mellett japán divat tematikájú kerekasztal-beszélgetés, ételkóstoló és japán smink workshop is várja az érdeklődőket.

A fesztivál szakmai napja, a november 25-re szerezett Education Day, ahol modell generációk közötti kerekasztal beszélgetés mellett a fesztivál mottóját adó PowerPowerPower! Tematikán belül konferencia előadások hangoznak el az erő, a nőiség, és a divatreprezentáció viszonyában. Ezek után nemzetközi divatfilmes blokk és nemzetközi kerekasztal beszélgetés zárja a napot. A november 26-i ünnepélyes Díjátadó Gála előtt még egyszer megtekinthetőek lesznek a döntőbe jutott alkotások, amelyek közül a nemzetközi és hazai szakmai zsűri este 21 órától nevezi meg a nyerteseket.

A Design Terminálon a fesztivál teljes ideje alatt megtekinthető lesz a kísérő rendezvényként nyíló az eddigi legátfogóbb kortárs divatfotó kiállítás, és kortárs cutting edge divatinstalláció. A 2011 Power Power Power ruhainstalláció kiállítás keretein belül az idei fesztivál felkérte a legavangardabb és legizgalmasabb fiatal magyar divattervezőket, hogy a fesztivál mottójából inspirálódva egy-egy ruhainstallációt állítsanak ki, valamint egy olyan szlogent rendeljenek az installációhoz, amely leginkább jellemzi munkásságukat és az installációt.
A tervezők: Abodi Dóra (dress made with Swarovski Elements), Benus Dániel, KEPP Showroom, Mojzes Dóra, Pasztircsák Larissza (Mrs. Herskin), Poppre Orsolya (Mrs. Herskin), Sármán Nóra, Szegedi Kata.

A divatfotó kiállítás résztvevői: Balla Vivenne, Baráti Vince, Barna Bálint, Dobos Tamás, Emmer László, Lábady István, Misetics Mátyás, Tombor Zoltán, Trunkó Bálint, Zana Krisztián, Zsólyomi Norbert, Viszlay Márk.

A Fashion Video Festival-ra heti és napijegyek kaphatóak a helyszínen. A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak november 22 és 26. között az Erzsébet téri Design Terminálban!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr895473328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása