10.08. 2013

Happy 4th Bday Festy in style

bday-festyinstyle-s.jpg

festy-magenta-1.jpgfesty-art.jpgmarksandspencer-festy.jpgfesty-springfield.jpgfesty-baba1-1.jpglfw6a.jpgsusie-bubble-festy.jpgscott-schuman-sartorialist2.jpgfesty-maffashion-s.jpgrtl-klub-festy2.jpgsofeminine-2.jpgcosmo-dec3.JPGfesty-cosmo4.jpgpresztizs_festy_2013.ma_jus.jpgfemcafe2.jpgfoto_3.JPGmarie-claire.jpgbloggers.jpg
keresd_a_kituzot3.jpgbsd.jpg

Hihetetlenül gyorsan repül az idő, főleg ha nagyon sok minden történik az emberrel... Én ezt a saját bőrömön tapasztaltam az elmúlt egy évben. Azon kaptam magamat, hogy már 4 éve írom a blogomat. A Festy in style születésnapján, a hagyományhoz híven minden évben összegzem a fontosabb momentumokat képekkel... 

Az elmúlt időszak is szerencsére eseménydúsra sikerült: kezdődött azzal hogy a New York Fashion Week után felhívtak az RTL Klub híradójától, hogy interjút szeretnének velem készíteni. Azt azóta sem fogom fel, hogy az egyik péntek este Festy szerepelt hírként a tv-ben... :) 

Decemberben karácsony előtt fordulóponthoz érkezett az életem: a Festy in style egyre nagyobbra nőtte ki magát és már alig lehetett bírni a 8 órás munka mellett. Végül a sors meghozta a megoldást azzal, hogy megszűnt a munkahelyem és januártól hivatalosan is szabadúszó lettem. Öt év folyamatos munkaviszony után, már nagyon vágytam egy kis kalandra... Így megfogalmazódott bennem, hogy Londonba kell mennem fél évre több okból is, hogy megismerjem és magamba szippantsam a divatot Európa központjában Londonban, kapcsolatokat építsek, inspirálódjak és tovább tökéletesítsem az angolomat.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy az eddigi életem során megismerhettem a világot és a különböző kultúrákat, mert az egyetem alatt a bulizás (cigi-pia) helyett a megkeresett pénzemet és az ösztöndíjamat ezekbe az élményekbe fektettem. Pár év után már saját magam szerveztem a kalandtúrákat. Külföldi ösztöndíjakon élhettem és tanulhattam nálunk modernebb országokban. Hiszek az életen át tartó tanulásban. A távoli céljaim között szerepel, hogy szeretnék legalább 5 nyelven beszélni, és ha már úgy érzem belülről, hogy készen állok, akkor a doktori értekezésemet is megírom a tiflocartographiai kutatásaimról (gyengénlátó gyerekek számára fejlesztettem ki egy iskolai atlaszt 5 éves munkával). Most viszont a blog áll az életem fókuszpontjában...

A nyáron Londonból visszatértem Magyarországra és a közeljövőben nem is tervezek ilyen hosszabb utazást, mert ez a tartós távollét érzékelhetően rontotta a hazai kapcsolataimat és egy kissé kikerültem az itteni körforgásból...  Hazatérésem óta minden erőmmel azon dolgozom, hogy a Festy in style fejlődjön. Újabb dolgokkal fog bővülni az oldal, amik még karácsony előtt kiderülnek. A közeljövőben kilátásban vannak együttműködések nemzetközileg ismert brand-ekkel, amiket már izgatottan várok.

Egyik nagy küldetésemnek érzem, hogy a bloggerek összefogjanak és együtt megmutassák, hogy egyre nagyobb az erejük és jelentőségük itthon is. Az első kezdeményezés a Blogger Shopping Day volt, ahol különböző ismertségű bloggerek találkozhattunk, megoszthattuk tapasztalatainkat és még shoppingolhattunk is. :) A nagy siker után tervben van a további folytatása a Blogger Day-nek... :) Nagy öröm számomra, hogy azóta rengetegen írtok nekem és sok új bloggert ismerhetek meg. 

Az olvasókról, rólatok se szeretnék elfeledkezni, mert ti vagytok a kis közösségünk legfontosabb alkotó részei! Nélkületek nem maradhatott volna életben a Festy in style ennyi éven át. Annyira jó érzés, hogy az utóbbi időben egyre több mindenkit személyesen is megismerhettem a virtuális világ másik oldaláról.... :)
 
Nem tudok elégszer köszönetet mondani nektek, akik nap mint nap olvassátok a blogomat, és azoknak akik folyamatosan mellettem vannak és segítenek az utamon! 


Puszi, Festy


Time is passing very quickly, especially if a lot of things happen to you.. 

I have experienced it myself in the past year. I realized that I had been writing my blog for 4 years. On the birthday of Festy in style, I summarize the most important moments with pictures every year...
The past period has been eventful fortunately: it started with a phone call from Rtl Klub News after the New York Fashion Week that they wanted to have an interview with  me. 
I will never forget it when Festy was in the news on a Friday night... :)
My life came to a turning point in December before Christmas: Festy in style was growing bigger and bigger and I could hardly cope with it besides a 9-5 job. Finally, life brought a solution because the company where I worked went bankrupt and I became a freelancer officially from February. After five years of employment, I couldn't wait for a little adventure...
I knew I should go to London for half a year for various reasons, to get to know and learn about the fasion in the centre of Europe, in London, to build relationships, get inspiration and improve my English language skills. 
I think I am lucky that I have had the chance to get to know the world with its different cultures as during my university years, instead of smoking and going out to drink, I spent my salary and grant on these trips. After a few years, I started to organize the adventure tours myself. I could live and study with foreign scholarships in more modern countries. I believe in life-long learning. One of my long-term goals is that I would like to speak at least 5 languages and if I am ready, I will right my Phd thesis about my typhlocartographic research (I developed a school atlas for partially sighted children with 5 years of work). But now, the blog is in the focus of my life...
I returned to Hungary from London in summer and I am not planning any longer trips in the near future because being far away for a longer period of time definitely loosened my relationships in Hungary and I was not involved in the action anymore... I have been working on Festy in style since I arrived home. I will expand the website earlier than Christmas. There are some prospects for cooperation with internationally well-known brands which I am really looking forward to. 
 
One of my biggest mission is to cooperate with other bloggers and show that we are getting stronger and more significant in our country, too. The first initiative was the Blogger Shopping Day where we could meet different bloggers, share our experience and even do some shopping. :) After the great success, we are planning to continue and organize another Blogger Day... :) It has been a great pleasure to receive your emails and get to know a lot of new bloggers. 
 
I don't want to forget about you either, my readers, as you are the most important components of your little community! Festy in style couldn't have stayed alive for so many years without you. It is such a great feeling that I have been able to get to know many of you personally recently from the other side of the virtual world... :)
I can't be grateful enough to you who keep reading my blog and to those who are always besides me and help me on my way. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr125556823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása