10.11. 2013

A tale by a talented reader

1005239_561502483884980_2067549362_n.jpg

A Süel-Mácsár Andi közös játékának az egyik nyereménye az volt, hogy a legjobb verset író olvasó alkothat egy mesét a blogomra, amit publikálok nektek. A történetbe bele kellett szőni a divatot és a pályázatban szereplő brand-eket. 

Tóth Bettina Filippát választotta a zsűri a legtehetségesebbnek, így készített nekünk egy különleges mesét, amit itt olvashattok:


Egyszer volt, hol nem volt, a hatalmas Óperencián is túl, a magos hegyek fogta, folyamokkal és patakokkal átszőtt földeken tündöklött egy ország, úgy hívták, hogy: Magyarhon.

 Ebben a birodalomban éltek a jó lelkű emberek -jó és igazságos királyukkal-, s ezek az emberek alig várták, hogy elérkezzen a vásárnap. Mikor a portékájukat nagy-nagy szeretettel elkészítették, vagy éppenséggel leszüretelték az élelmet s minden földi jót, szekerükre pattantak, s elvitték a vásárba emezeket saját magukkal egyetértésben. Ezeken a nevezetes eseményeken ki-ki árut cserélt, volt olyan, ki fizetett, de mindenki boldogan tért hajlékába.

 Hanem egy nap óriási fellegek lepték be a földi lakhelyük plafonját, s olyannyira elkábította ezeket a szeretetre méltó embereket a sötétség, hogy többé nem találták meg még saját magukat sem. Eluralkodott a káosz, a kapzsiság,az önzőség, s ezután a vásárnapok a mérhetetlen haszonra lesés színterei lettek. Az emberek becsapták a másikat, megrövidítették egymást, tülekedtek- verekedtek, s még ki tudja, mi mindent. Az árujukat silányabbra faragták, ezáltal is több tallért bezsebelve. Telt-telt az idő, s a nép már elvándorolgatott más tájakra, és ott szerezte be a magának valókat, hiszen az otthoni vásárokat már lelték, s nem emlékeztek rájuk.

 Hanem egy örömteli napon megszülettek azok a tünemények, akik születésüktől fogva arra rendeltettek, hogy a sötétséget eloszlassák, s így, mikor nagyok lesznek és bátrak, dacolnak a világgal, s megálljt parancsolnak a fellegeknek. Hogy mindez hogy történik?

Nézzünk kicsit körül! Ezek a tünemények itt élnek köztünk, és örömet hoznak a mindennapjainkba. Ők azok az emberek, akik az igazi szépséget és értékeket formákba öntik, és megosztják veled. Mácsár Andrea az ékszerek által segít, hogy megtalált valódat, az egyéniségedet. Ha Süel árut veszel, akkor minden egyes szál fonalról tudd- mely betakar téged-, hogy a legnagyobb hozzáértéssel készült. Festy, a mi „hírnökünk”, aki „kidobolja”, hogy újra vásárnap következik, általa megismerhetjük a XXI. század árusait, alkotóit, akik már nem csak tallérjaikért állnak sorba, hanem hagyják, hogy önkifejezés és munka együtt érjenek valamit, és mindenki boldogan térjen haza, vagy örömmel bonthassa ki otthonában a csomagját. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr585563102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márton Róbert 2013.10.15. 16:14:12

Képnél leakad minden ffi olvasód. Le lett tesztelve. De a mese is jó :)
süti beállítások módosítása