08.16. 2020

AZ ÖRÖKÖS MAGYAR BAJNOK SOMMELIER, SZIK MÁTYÁS BORMÁRKÁT ALAPÍT

img_0722.jpg



img_0725.jpgimg_0723.jpgimg_0726.jpg


„Olyan minőségi magyar családi márka létrehozását terveztem, amelynek égisze alatt nem csupán a vendéglátásban és otthon használt prémium, kézzel készült kötényeket, sommelier kendőket tervezzük és gyártjuk, hanem az évek alatt a borászatoknak nyújtott tanácsadói tevékenységemet immáron saját borcsaládunk kialakításánál is kamatoztatni tudom.” – mondja Szik Mátyás, az SZMsommelier márka tulajdonosa.

 

Az SZMsommelier borok célja 1-1 borvidékről, több borászat tételéből készülő házasítások által egy, a borkedvelők és a szakma által is kedvelt, egyensúlyos, könnyen fogyasztható és a gasztronómiában is széleskörűen felhasználható borok megalkotása volt.

 

A most bemutatkozó borcsalád, egy egyensúlyos és összetett, ugyanakkor könnyű fehér bort, üdítő és gyümölcsös légies rozét, valamint egy komplex szekszárdi vörös házasítást és egy modern, feszes, de nagyon elegáns 5 puttonyos aszút foglal magában. A fehér és rozé borokon keresztül a Mátrai borvidékre, míg a vörös házasítással Szekszárdra, az aszúval pedig Tokajba kalauzol bennünket a szakember.

 

„A legfontosabb a borkedvelők ízlésének szem előtt tartása, valamint, hogy a megálmodott cuvée-k az otthoni gasztronómiában és a professzionális vendéglátásban is széleskörűen felhasználhatók legyenek.” – teszi hozzá Szik Mátyás.

 

Az SZMsommelier márka logója a sommelier hivatásra, a vendéglátással való kapcsolatra utal és nem utolsósorban a Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier és gyermekeinek monogramja ihlette.

 

SZIK MÁTYÁSRÓL: 

Szik Mátyás 2014 és 2015 után, 2016-ban harmadszor is sommelier magyar bajnoki címet nyert, ezzel három évtized alatt - máig összesen a harmadik - örökös magyar bajnok sommelier-vé vált. Ezt a tudást tovább bővítve, rengeteg tanulás és nemzetközi környezetben szerzett munkatapasztalat után 2017-ben vehetett részt a Best Young Sommelier of the Word versenyen.

2018-tól kezdve a Court of Masters sommelier programba kerülve először az első Introductory (2018), majd a második Certified Sommelier (2019) szintet is sikeresen teljesítette.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace beverage manager és head sommelier pozíciójában szerzett tudását és tapasztalatait 2017-től trénerként és szaktanácsadóként kamatoztatta. 


JELENLEG ELÉRHETŐ BOROK: 



SZMsommelier Rosé Kékfrankos
Kristálytiszta könnyed gyümölcsösség a Mátrából, mert hiszek benne. Eper, málna és piros bogyós gyümölcsök. Fogyasztását aperetifikent vagy akár egy könnyed málnás panna cottához, esetleg dinnyesalátához, jól lehűtve ajánlom. Nem sértődöm meg, ha rozéfröccsöt is iszol belőle. Jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni. 


SZMsommelier Fehér Olaszrizling
A bor könnyed citrusos, mandulás ízét finom fűszeresség és ásványosság teszik igazán összetetté. Tökéletesen párosítható grillen készült tengeri halakhoz, vagy tejszínes tésztákhoz. Fogyasztását 6-8 °C fokon ajánlom klasszikus fehérboros pohárból. Nem sértődöm meg, ha fröccsöt is iszol belőle. Jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni. 


SZMsommelier
 Vörös cuveé - Cabernet franc - Kékfrankos - Malbec - Cabernet Sauvignon

Telt. fűszeres és ízgazdag, ugyanakkor a modern világ borízlését tükröző házasítás, a cabernet franc testével, a malbec struktúrájával és különlegességével, illetve a számomra oly kedves kékfrankos gyümölcsösségével. Oldalashoz, barbecue kacsához, vagy csak úgy, ha egy komplex modern vörösre vágyunk a mindennapokban. 


SZMsommelier 5puttonyos Tokaji Aszú
Modern, de hagyománytisztelő stílus. Mézes, szárított gyógynövényes karakter, kamillával és vaníliával. A savérzet és citrusos frissesség Tokaj-hegyalja egyedi karakterével. Bármilyen sütemény mellé, de tulajdonképpen magában is hatalmas élmény. 


A borkollekció jelenleg a Tesco polcain, az SZMSOMMELIER webshopjában érhető el, illetve tervben van a partnerkör bővítése.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7916165958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása