10.31. 2015

Intel RealSense Technology

img_2029.JPG



img_2024.JPGimg_2025.JPGimg_2030.JPGimg_2031.JPGimg_2026.JPGimg_2028.JPGimg_2027.JPG

asus_realsense.JPG





Sziasztok!
Most egy olyan technikai csodát fogok nektek bemutatni, ami már olyan mintha a jövőben lennénk. Az Intel RealSense Technology egy 3D mélységérzékelős kamera (pontosabban egy 1080p-s webkamerát és a tér mélységét érzékelni képes szenzorokat tartalmaz). A kamera úgy érzékeli a mélységet, mint az emberi szem. A távolságot érzékelő szenzorok segítségével a kamera előtt ülő ember mögül egyszerűen, szoftveres úton eltüntethető a háttér.  Emellett a szenzorok azt is lehetővé teszi, hogy a kamera felismerje a felhasználó mozdulatait is, így az Xbox-konzolok Kinect-kamerájához hasonlóan lehet vele játékokat irányítani.


Arra is jó, hogy jelszó helyett arcunk felismerésével oldja fel a számítógép vagy táblagép zárolását. Képes letapogatni a teret, egy ilyen kamerát azzal sem lehet átverni, hogy valakinek a képét tartjuk elé, a kamera ekkor érzékelni fogja, hogy nem valódi arcot, hanem csak egy fotót lát. De nem lehet átverni egy 3D-s élethű mással sem. Ez egy nagyon biztonságos módja az azonosításnak.


Lehet mérni a méretet, távolságot is. Ha egy erre alkalmas programmal a kamera elé teszünk egy tárgyat, és leméri a hosszát. Lemérhetjük cipőméretünket, de akár egy kanapé megvásárlásánál is segíthet abban, hogy megtudjuk egyáltalán befér-e oda, ahova tervezzük.


És persze avatárunkat is létrehozhatjuk: a kamera „beszkenneli” az arcunkat, mi pedig kiválasztjuk, hogy milyen avatárt szeretnénk. Én ezt a funkciót teszteltem és nagyon élveztem. Első lépésnek beszkenneltem minden irányból az arcomat a RealSence 3D kamerával és utána kiválasztottam, hogy az avatárom snowboard-os vagy királylány legyen. Majd jöhetett a játék a virtuális énemmel. Hihetetlen, hogy bármerre fordult a figura minden oldalról úgy nézett ki mint én. :) Még kipróbálnám ezt a kamerát egy 3D-s virtuális öltöztető programmal is, amin meg tudom nézni, hogy milyen outfiteket állítsak össze.


Félelmetes, hogy mennyire fejlődik a technika és egyben izgalmas is! Már alig várom a következő fejlesztést!


Puszi, Festy
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr478041108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása