05.19. 2019

ROADSTER magazine

1.jpg



2.jpg5.jpg3.jpg7.jpg4.jpg8.jpg



Nyomtatott testvérmagazint kapott a 2017 őszén indított Roadster.hu highlife-style magazin, mostantól félévente papíron is megjelenik Magyarország egyik legszebb és leginspirálóbb médiaterméke. 


A Roadster print lett a 2011-ben alapított kiadó ötödik és egyben első print médiaterméke. A kiadó az online termék sikerén felbuzdulva döntött úgy, hogy márkáját nyomtatásban is elérhetővé teszi, a partneri és olvasói visszajelzések alapján úgy érezték, ezzel tovább lehet nemesíteni a márkát. 


A Roadster print az online-hoz hasonló tematika mentén készült, de még lassabb és ízletesebb tartalommal. A magazin talán kicsit közelebb áll egy könyvhöz, mint egy újsághoz, ennek megfelelően a mérete sem a klasszikus formákat követi. 


A Player álláspontja a print kiadványok kapcsán az, hogy bár a napi hírfogyasztás és könnyű szórakoztatást nyilvánvalóan frissebb és végtelenebb környezetben tudja tálalni a digitális tér, továbbra is vannak történetek, amik sem az időnek sem pedig a formátumnak nincsenek kiszolgáltatva. A Roadster print formátumával visszakacsint a tradíciók és a fizikai világ irányába, ahol megvan az ideje és helye ezeknek a történeteknek. 



A modern médiavilág bakelitje


A hasonlatossággal arra utal a kiadó, hogy a rohanó világban egymás után érkeznek a trónkövetelő technológiák, de ahogy a zeneiparban is felfedezhetó, hogy bizonyos esetekben nyúlunk vissza a legjobb minőségnek teret adó bakelit formátumhoz, úgy a média világában a print jelenti ezt a gondolatiságot. A printnek tétje van. Eleje, vége, jelentőssége és állandósága. Kinyomtatni csak végleges és jól átgondolt dolgokat érdemes, így még magasabb minőségű tartalom előállítására sarkallja a csapatot. Nincs végtelen inventory, nincs hely töltelékszövegnek és majdnem jó képeknek. 


Az első számban olvashatunk a tökéletes roadtripről, bespoke öltönykészítésről, egy gyönyörű fatestű motorcsónakról vagy épp a legizgalmasabb hazai belsőépítészekről. Rengeteg utazós történet a világ felfedezésre ajánlott kincsesládáiból, bakancslistájáról a Balaton északi partjától New York-ig olyan élményautókban, melyekben az út maga a cél.


Ahogy sem a formátum, úgy a disztribúció sem általános: a Lapker InMedio / Relay hálózata, valamint saját előfizetői csatornája mellet a magazin elérhető lesz a Bortársaságboltokban, a Libriben és a MüPában is. Olyan helyszíneken, ahonnan a Roadster is inspirálódik. 


  1. lapszám megjelenés: 2019.05.15   
  2. lapszám megjelenés: 2019.10.15


Itt tudjátok előfizetni a magazint: https://roadster.hu/elofizetes/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4214835632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása