03.16. 2016

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition - Testing the winner cocktail

5s_1.jpg



12s.jpg14s.jpgfesty2s_2.jpg11s.jpg10s.jpgfesty5s_1.jpg8s.jpg9s.jpgfesty1s_2.jpg2s_2.jpgfesty4s_1.jpg7s.jpgfesty4s_1.jpgfesty3s_2.jpg16s.jpg1s_2.jpgPhoto by Bognár Bogi



Sziasztok!

Az a megtiszteltetés ért, hogy találkozhattam a a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition első magyarországi győztesével Schök Norberttel és kipróbálhattam a nyertes koktélt, amit Norbi saját kezűleg készített el nekem. A gyönyörű Kollázs Brasserie & Bárban dolgozik Norbi és ott kóstolhattam meg ezt a különleges koktélt. Szeretem a kókuszos dolgokat, így egyből beleszerettem ebbe finom kreációba, aminek a neve El Viajero. Remélem, hogy nagy sikert fog aratni ez a különlegsség nemzetközileg is!

A Bacardí 2008-ban indította útjára a Bacardí Legacy Global Cocktail Competitiont, amelyet azóta a világ egyik legrangosabb koktélversenyeként tartanak számon. Idén először Magyarország is csatlakozott a megmérettetéshez, amivel a magyar bártenderek előtt is megnyílt a lehetőség a san franciscói világversenyen való részvételre.

A novemberi elődöntőt követően, amiről ITT olvashattatok már a blogomon, hat bártender és koktéljaik jutottak tovább az országos döntőbe. Bednárik Nikoletta, Horváth Zsolt, Kovács Dániel, Metzger László, Schök Norbert és Varga Krisztina vettek részt a Gerbeaud Ház exkluzív rendezvénytermében tartott eseményen, és mutatták be szakmai tudásukat, kreativitásukat. A versenyzők az elődöntő és a döntő közti időszakban sem tétlenkedtek. A népszerűsítési időszakban igyekeztek minél több emberrel megismertetni koktéljaikat, így nem csak Budapest legjobb bárjaiba, hanem világszerte, többek között Londonba, Athénba, Bostonba és Chicagóba is eljutott egy-egy koktél néhol személyesen a versenyző prezentálásában, néhol pedig recept formájában. A döntő magas szakmai színvonalával hűen tükrözte a világdöntő hangulatát, az elődöntő során megismert két hazai zsűritag mellé pedig további két, nemzetközi szakember csatlakozott. 

A koktélokat Elizaveta Evdokimova, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2013-as nyertese és a márka kelet-európai nagykövete, Alejandro Ouziel a Bacardí kelet-európai igazgatója, Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi márka nagykövete és Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa bírálta el, ők választották meg a hazai nyertest.


Fantasztikus volt látni, hogy milyen tehetségesek a résztvevők. A többi országhoz hasonlóan itt is erős volt a mezőny. Norbi igazán büszke lehet magára, kiemelkedően jó abban, amit csinál, és mindezt határtalan kreativitással képes prezentálni. Biztos vagyok abban, hogy az indulóknak jövőre sem lesz könnyű dolguk, hiszen az idei versennyel magasra tettük a lécet. – értékelte a versenyt Elizaveta Evdokimova

Rendkívül izgalmas érzés, hogy én képviselhetem Magyarországot a világversenyen. Úgy gondolom, a versenynek köszönhetően nagyon sokat fejlődhettem, már emiatt is megérte a részvétel. Az előttem álló időszakban próbálok mindent megtenni azért, hogy külföldön is minél népszerűbb legyen az El Viajero. Az „utazó” koktél európai körútra indul, kaptam már meghívást Olaszországba, Angliába, Írországba és Spanyolországba is. De természetesen Magyarországról sem feledkezem el, itthon is próbálom tovább erősíteni a koktélom ismertségét. Mozgalmas hetek elé nézek, már a mai naptól elkezdem a felkészülést a san franciscói döntőre. – nyilatkozta Schök Norbert az eredményhirdetést követően.

A világversenyt áprilisban rendezik meg San Franciscóban, ahol 36 ország legjobb bártenderei  küzdenek meg azért, hogy az ő koktéljuk a Bacardí világörökség részévé válhasson, és az olyan nagy klasszikusok közé emelkedjen, mint a Mojito, a Cuba Libre vagy a Daiquiri.

Áprilisban mindenképpen szorítanunk kell Norbiért, hogy minél jobb eredménnyel térjen majd haza a világversenyről!

Puszi, Festy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr668487278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása