03.07. 2013

USE unused tavasz-nyári kollekció













Új mintákat alkotott a USE unused


A 2013-as tavasz-nyári kollekcióhoz a USE unsused visszanyúlt a márka gyökereihez. A három tervező a ’60-as, ’70-es évekből merített inspirációt, abból az érából, amikor a hazai konfekció ipar megszületett. Felélesztették a kor jellegzetes szabászati technikáit, és olyan sziluettekkel dolgoztak, amik ezeket az éveket jellemezték. 

Az inspiráció tetten érhető a ruhák formájában, színeiben és mintáiban, valamint a kiegészítők művészi részleteiben. A használt árnyalatok, mint a paprika, a fehér, a fekete és a téglaszín tovább erősítik a kollekció nosztalgikus hatását. 

Az egyedi minták kidolgozása a tervezők egyik fő eszköze volt, amihez az időszak hazai építészetéből és katonai szimbólumaiból merítettek ihletet. Az eredmény egy figyelemre méltó, modern mintakészlet, amin tetten érhető a történelem kézjegye. 

Mindez jól illeszkedik a tervezők ars poeticájához, hogy olyan időtálló, ugyanakkor innovatív kollekciókat alkossanak, amik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mégis hordoznak helyi ízeket. 



USE unused 

A USE unused márkát 2004-ben alapította Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András. A három tervező olyan nemzetközileg is ismert divatmárkát akart indítani, ami sikeres lehet globálisan és mégis magában hordoz valami utánozhatatlanul „magyart”, ezzel pedig kitűnhet a többi márka közül. 

A USE unused azóta Magyarország vezető dizájner márkájává vált. A kreatív nők prémium divat iránti igényét szolgálja ki, elérhető áron. A tervezők célja, hogy egyszerre időtálló, de innovatív darabokat tervezzenek, ami egy letisztult, modern, valóban egyedi megjelenésben testesül meg, némi finom hazai inspirációval fűszerezve. 



Fotók 

A look fotókat Viszlay Márk, a kampány fotókat Perlaki Márton készítette.




DIRECTOR| JÁNOS RÁDICS| MÁRTON PERLAKI 
DOP| MÁRTON PERLAKI 
make up| Bernadett Titkos 
hair| Tamás Tüzes @ Hairclub 
hair assistant| Brigi Uhercsik @ Hairclub 
model| Csilla @ ICON


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr405472915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása