Valószínűleg mindenki hallott már erről a nem mindennapi, kristálytiszta italról. Kevesebben vannak, akik kóstolták is, és talán még kevesebben, akik tudják, hogy az egyik legnépszerűbb koktél-alapanyag – pedig a Margarita vagy a Cosmopolitan világsikeréhez nagyban hozzájárult ez a kissé fanyar ízű, nemes likőr. Nagyjából úgy ejtik: "koantró", és aki a tapasztalat útján is közelebb akar kerülni a titokzatos italhoz, nem árt, ha gyakorolja a nevét!
A Cointreau a párizsi életérzés megtestesítője: a Loire-völgyből származó likőrt sokan az „igazi” narancslikőrként tartják számon. Édouard Cointreau az általa föltalált italhoz méltó külsőt is képzelt, kreativitása a design terén is jól érvényesült. A palackot a klasszikus francia elegancia és a hagyományok megőrzése jellemzi: az üveg mély borostyán színe és egyedi formája szembeszökő, a címke pedig a kor divatjától eltérően egyszerű, a felirat lényegre törő.
A Cointreau a mai napig exkluzív és elegáns. Két, a divat és a design világában nemzetközileg elismert francia származású művész, Catherine Malandrino (New York) és Alexis Mabille (Párizs) is tervezett egy-egy limitált szériát az általuk újragondolt, mára szimbolikusnak számító palackból. Az olyan „klasszikusok”, mint a Margarita vagy a Cosmopolitan mellett az idei nyár slágere a Cointreau Fizz. A Fizz eredetileg alkohol,szóda, citrom és némi cukor összekeverésével készített ital (alkoholos limonádéféleség).
JÁTSSZ TE IS A PÁRIZSI ELEGANCIÁÉRT!
Nincs más dolgod, mint hogy beküldesz egy szerinted tökéletesen a párizsi divathoz kapcsolódó inspirációt a festyinstyle@gmail.com címre. A legjobb pályázó meghívást kap barátjával vagy barátnőjével Budapest első Cointreau Fizz bárjába, egy zártkörű rendezvényre a BUBBLE Chic-be május 15-én este, ahol Ódor András, a nemzetközi Cointreau verseny magyar mixere élőben először mutatja díjnyertes Fizz-ét, és megmutatja Neked a legfontosabb fogásokat is, hogy otthon is tökéletesen elkészíthesd az idei nyár különleges frissítőjét.
KÉSZÍTSD EL A COINTREAU FIZZ-T OTTHON IS!
Nem kell hozzá más, csak Cointreau és lime (vagy citrom), amit szódával, tonikkal, vagy szénsavas ásványvízzel öntünk fel. Meleg napokon remek hűsítő, a szezonnak megfelelő gyümölcsök hozzákeverésével, és természetesen saját kreativitásunkkal pedig teljesen egyénivé és alkalomhoz illővé varázsolhatjuk a partnerünknek vagy barátainknak kínált koktélt. Aki szeret kísérletezni, annak mindenképpen ajánlott a Fizz – csodás élmény mindig más és más színt és karaktert adni kedvenc italunknak. Tehát a recept: 1/3 Cointreau + egy fél lime leve + 2/3 szódavíz. Ennél izgalmasabb kísérőt elképzelni sem lehet egy üde nyáresti csevejhez.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
2014.05.02. 11:52:05
2014.05.02. 11:52:57
Festy 2014.05.02. 12:03:07