09.02. 2020

Mandaan videoklip premier




Idén a jóból keveset adtak.

Alig egy hónapja, hogy elkezdődött a kulturális élet, már készülhetünk is az újabb böjtölésre.
Úgy néz ki, hogy már nem kell sokat aludni és ismét félretehetik a lantot a zenészek, a színészek és mindenki, aki rendezvényt szervezett az elmúlt időszakban. Az elmúlt egy hónapban számos nívós mini rendezvénynek lehettünk szemtanúi, ami azt bizonyítja, hogy a kulturális szektor igenis tenni akar. Szabadtéri koncertek a balatoni vendéglők kertjeiben, videóklip forgatások a budai hegyekben, sok minden történt a sovány tavasz bepótlása végett, de mi lesz az ősszel? Vajon engednek minket szórakozni járni, vagy maradnak a házi koncert videók? Számos zenekar készített klippet az elmúlt időszakban, amíg tehette és az időjárás engedte. A napokban jelent meg pl a Mandaan formáció első hivatalos klipje is a természetközeliség jegyében. 


mandaan_shigel_spoty.jpg

 

 

Az elektronikai elemekkel bőven fűszerezett kortárs trombita - zongora alapokra építő duó már évek óta jelen van az Ambient/Offbeat/FreeJazz világában. Az eddig két egész estés albumot megjelentető zenekar elkészítette a következő lemezét, amely egy kiforrott többnyire lassú tempójú akusztik-elektronikus, koszos, misztikus techno és house elemekkel gazdagított nagyjából egy órás zenei road trip’. Előszeleként egy videoklip is elkészült Rohonczi Anita rendezésével, amely jól reprezentálja azt a milliőt, amiben a lemez elkészült.

Az elmúlt időszak következményeként egy a természethez ‘újra’ közeledő életmódot szerettünk volna és többek közt azáltal inspirálódni, ennek megéléséhez pedig egy 300 méter magas dombok közt megbúvó erdei házikót választottunk. Az eddigi dalokhoz képest próbáltunk a lebegésből visszavenni és egzaktabb formákba önteni a zenénket. Végre igazi analóg dobokkal dolgozhattunk, és Andris nagyzongoráját is kicsit átértelmezve használtuk különböző kiegészítő hangok felvételéhez. A Shigel szó Nap-ot jelent, a dal egyszerre elektronika, pop, house és jazz; titkolt üzenete pedig valahol az, hogy ösztönözze az embert a tisztán érzékelés képességének felébresztésére, használatának elindítására.


Andras Toth
Andras Toth a zongora, a techno és a dj-zés világából érkező elektronikus zenei producer, amerikai, német, kanadai és magyar lemezkiadóknál (Extrasketch, Alpha- house Records, Little Helpers, New Kanada, Akkult, Note) jelenteti meg műveit 2007 óta, szóló zongorakoncertjei mellett filmzeneszerzéssel is foglalkozik.

Muhari Krisztián
Muhari Krisztián, gyerekkora óta a zenével foglalkozik. Jazz trombita szakon szerzett diplomát Magyarországon, ösztöndíjjal tanult egy évet a hágai zenei konzervatórium- ban Hollandiában. Tanulmányai végeztével megalapította a Magyar Zeneműkiadót, ahol hazai tehetségek felkarolá- sával és zeneírással is foglalkozik.


Mandaan
A hazai techno és indie világából feltörő karakterek, mára már nagyvilági zenészekké lettek.

Adtak már koncertet a világ számos országában, mint USA, Japán, Kína, Spanyolország, Oroszország, Franciaország,

Németország, Benelux államok – a teljesség hiánya nélkül. Ketten összeállva egészen egyedi és előremutató audionális produkciót hoztak létre.

A zenei mozgalmat a duó egy sziú indián eredetű szóval ruházta fel és indította útjára ‘MANDAAN’ néven. Elhivatottságuk olyan kortalan zenét készíteni, amellyel
a hallgatóságot a világ bármely kulturájában magukkal tudják ragadni. A zenét mint eszközt használják a koncerten a hallgatóság számára, hogy olyan atmoszférát teremtsenek, amelyben a közönség önmaga lesz.






a-img_4185.jpga-img_4395-2.jpga-img_4423-2.jpga-img_4364-2.jpga-img_4554-2.jpga-img_4161-2.jpgFotó: Rohonczi Anita


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7716186986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása