02.22. 2015

Fashion kick-off: My favourite collections from New York Fashion Week

kep2.jpg


Sziasztok! 

Mint minden szezonban, most is lelkesen végikövettem a New York-i divathét 2015.16-os őszi-téli bemutatóit -  a kedvenc kollekcióim legjobb darabjait pedig egy kis összeállítás keretén belül mutatom meg Nektek. 

A válogatás során csakis a saját stílusomra hagyatkoztam - a közízléstől, a hordhatóságtól, a nagynevű designerektől és a polgárpukkasztó look-októl egyaránt eltekintettem, hogy az általam vélt legszebb ruhákat sorolhassam fel. Szemlére fel!

Gréta



kep1.jpg

Ralph Lauren FW 2015.16 

Különösen nehéz dolgom volt Ralph Lauren-nél: legszívesebben az összes öltözéket kiválasztottam volna: ennyire magaménak érzem az egész kollekciót. Bár sok szezononkénti változást nem tapasztalhatunk, imádom a márka lezser eleganciáját - nem beszélve arról, hogy a világ legszebbjei (Anna Selezneva, Valentina Zelyaeva, Sasha Luss) vonultak végig a múlt heti shown. 




kep2.jpg

Cushnie et Ochs FW 2015.16 

Csupán pár éve alapították meg a márkát, máris a világ egyik legszexibb kollekcióját mutatták be: a sok fedetlen testrész, kivágás és hasíték ellenére semmi közönséges nincs a ruhákban - így szinte biztos vagyok benne, hogy idén rengetegszer fogunk velük találkozni a vörös szőnyegen. 




kep3.jpg

Zac Posen FW 2015.16 

Nagy volt a kísértés, hogy a kollekció utolsó - Naomi Campbell által bemutatott - darabját is berakjam a TOP3 listámba, de végül ezeket a csillogó-villogó estélyiket választottam. Zac Posen tényleg tudja mi kell a nőknek: ruhái közül tényleg nem találni rosszat vagy előnytelent, ezért maga a tervező is az egyik kedvencemmé lépett elő. 





kep4.jpg

Narciso Rodriguez FW 2015.16 

Pár évig "ingyen" dolgoztak a tervező modelljei, csak azért, hogy viselhessék a ruháit - ez mindent elmond a márkáról és az elképesztően elegáns darabjairől. A tervező nem használ a durva szabásvonalakat, az androgün stílusú ruhákat pedig meghagyta a Givenchy-nek - a nőies eleganciát mindezek nélkül tálalni pedig már önmagában hatalmas siker.




kep5.jpg

Rachel Zoe FW 2015.16 

Itt a bizonyíték, hogy nemcsak a fekete színű darabok lehetnek elegánsak. A hírességek #1 stylistjából lett divattervezőnő kollekciója egyszóval tökéletes! A ruhák bármilyen alkalomra felvehetőek, nagyon lazának és kényelmesnek tűnnek, a gyönyörű fehér színük miatt pedig a varjú-hatás miatt sem kell aggódnunk - épp itt az ideje a feketén kívül más színt is viselni lányok! 


 
kep6.jpg

J. Mendel FW 2015.16
 
A merész kivágások és nőies szabások itt is domináltak: ezt három darabot pedig bármikor felvenném, ám ezeken kívül nem tudnék még egyet választani a kollekcióból.  





kep7.jpg

Jason Wu FW 2015.16
 
Nem nagyon távolodott el a monokróm színvilágtól a Jason Wu - de ez rendben is van mindaddig, amíg ennyire változatosan tud alkotni. A szolid estélyik (amik semmiképpen nem mutatnak meg többet a kelleténél) és az élükre vasalt szatén nadrágok egyértelműen a kollekció húzóerői voltak, ám aki olyan fantasztikus nőket öltöztet, mint Michelle Obama, Reese Witherspoon vagy Diane Kruger, annak nincs is ennél szebb kollekcióra szüksége.





kep8.jpg

Badgley Mischka FW 2015.16
 
Barokkos kollekció - sok arannyal, feketével és pirossal. Nyáron nem tudnám elképzelni, hogy ehhez hasonló ruhákat hordjak, viszont a téli hidegben rendkívül stílusosan hatnak. 




kep9.jpg

Jonathan Simkai FW 2015.16
 
Csupán négy évvel ezelőtt dobta ki a kollekcióját ez a hihetetlenül sármos srác, aki "ízig-vérig modern nőknek" tervezi a ruháit. Az anyaghasználatok változatos variációi mellett, a ruhák rétegzése és az aprólékos applikációk igazi mestermunkák, mindenkinek ajánlom a tervező ruháit!




kep10.jpg

Oscar de la Renta FW 2015.16
 
Az összeállításomat nem tudtam Oscar de la Renta mesteri munkájának bemutatása nélkül lezárni. Az általa leskiccelt utolsó kollekció darabjai is ugyanannyira exkluzívak és nagyvonalúak, mint az összes korábbi ruhái voltak  - több szóra itt nincs is szükség, beszéljenek helyettem az őszi-téli show képei.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://festyinstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr807205205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása