Sziasztok!
Pár hete egy szuper élményben volt részem, Magdival és Szauer Judittal gasztro PR-ossal. Leruccantunk a Balatonra és meglátogattunk a Szent Donát borászatot Csopakon és a birtokon lévő gasztro különlegességet a Márga Bisztrót.
Először körbevezettek minket, hogyan készülnek a finom borok, és megismerhettük, hogyan függnek össze a különböző típusú termőtalajok a szőlő termesztéssel. Nekem nagyon izgalmas volt, mert imádom a geológiát és jó volt újra kőzeteket a kezembe fogni. Azt hiszem utoljára még az egyetemen elemezgettük az ásványokat és a kőzeteket. Lehet, hogy még nem meséltem nektek, hogy otthon a szüleimnél több mint 200 darab ásvány hever a polcokon a pincében, mert régen megszállottként gyűjtöttem őket és az volt az álmom, hogy egyszer vulkanológus leszek... Mondjuk egyáltalán nem bánom, hogy végül térképész lettem, mert ezt is imádtam! :)
Térjünk is vissza a mi kis kirándulásunkra. Miután kiművelődtünk a borok készítéséből Kovács Tamás vezetésével, megnéztük a gyönyörű kilátással rendelkező Márga Bisztrót, aminek a megálmodója Deli János. Megkóstoltuk az összes finomságot és közben élveztük a meseszép panorámát... Azt hiszem a képek magukért beszélnek!
Örülök, hogy egy napra kiszabadulhattam Pest nyüzsgéséből és kicsit feltöltődhettem itt a Balaton-felvidéken...
Puszi, Festy
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.